Statistika

Trešdien, 1. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 29 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1624 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti astoņi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 60 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti trīs ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Indijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu vīzu, Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Latvijas Starptautisko transportlīdzekļa apdrošināšanas polisi, savukārt Pāternieku  robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu transportlīdzekļa piekabes tehniskās apskates sertifikātu. Personas sauktas pie administratīvās atbildības. Indijas pilsonis atgriezts uz izceļošanas valsti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas, vienam Saūda Arābijas un trīs Armēnijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja apliecināt ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas, diviem Ukrainas, diviem Krievijas un trīs Izraēlas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Tadžikistānas, viens Kirgizstānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – diviem Igaunijas, diviem Uzbekistānas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Somijas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 27 personām – 19 Baltkrievijas, trīs Igaunijas, vienam Latvijas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv