Statistika

Trešdien, 17. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 50 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1257 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 7 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 45 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā, veicot pasažieru profilēšanu, konstatēti divi Afganistānas pilsoņi, kuri robežsargiem uzrādīja viltotas Polijas un Rumānijas identifikācijas kartes. Par savas personas identitātes slēpšanu un viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas nepilsonis

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Tadžikistānas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī četriem Moldovas, vienam Gruzijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, savukārt Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekam

Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēta viena uz Londonu izceļojoša Latvijas pilsone, kuras ceļošanas dokuments nav derīgs ceļošanai uz Lielbritāniju, kā arī konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram ir aizliegums izceļot no valsts.  Personām liegta izceļošana no valsts.

 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Lietuvas, diviem Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – deviņiem Baltkrievijas, trīs Moldovas, diviem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Izraēlas un vienam Kazahstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv