Statistika

Trešdien, 27. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 11 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 690 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti seši cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 47 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens ar kravas automašīnu un piekabi Latvijā ieceļojošs Kazahstānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Azerbaidžānas Starptautiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Savukārt Liepājas ostā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim (jūrniekam), jo ārzemniekam ir liegums ieceļot uz uzturēties Šengenas valstu teritorijā, bet Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas dalībvalstu teritorijā. Attiecībā uz jūrnieku no kuģa kapteiņa paņemta garantijas vēstule, ka ārzemnieks nenokāps krastā kuģa stāvēšanas laikā Liepājas ostā, pārējās personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, divi Moldovas, viens Krievijas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena no Latvijas izceļojoša Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – četriem Ukrainas, diviem Indijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – četriem Baltkrievijas, četriem Moldovas, diviem Uzbekistānas, diviem Vācijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Kirgizstānas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv