Statistika

Svētdien, 15. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl vienam Baltkrievijas pilsonim un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Grebņevas, Silenes un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Moldovas, viens Tadžikistānas, viens Azerbaidžānas un viens Turkmenistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena uz Edinburgu izceļojoša Latvijas pilsone, kuras dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Mongolijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Krievijas, diviem Latvijas, diviem Gruzijas, diviem Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Lietuvas, vienam Itālijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv