Statistika

Piektdien, 16. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Ventspils ostā, Terehovas, Grebņevs un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas, vienam Moldovas pilsonim un vienam Īrijas 1951. gada konvencijas ceļošanas dokumenta turētājam, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam ir liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, vēl trijiem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, divi Ukrainas un viens Krievijas pilsonis,  kuri  bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem – vienam Igaunijas, vienam Azerbaidžānas un vienam Baltkrievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 25 personām – sešiem Baltkrievijas, četriem Kazahstānas, četriem Moldovas, trijiem Ukrainas, diviem Serbijas, diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv