Statistika

Svētdien, 17. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā konstatēti pieci Ukrainas, viens Krievijas, viens Uzbekistānas, viens Kazahstānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Latvijas, četriem Lietuvas, trīs Krievijas,  diviem Ukrainas, vienam Igaunijas, vienam Serbijas, vienam Gruzijas un vienam Somijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv