Statistika

Otrdien, 17. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 24 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 10 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Vientuļu robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas pilsoņi,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs.  Lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, otra persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti pieciem Lietuvas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu deviņām personām – četriem Krievijas, vienam Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Moldovas, vienam Serbijas un vienam Slovākijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv