Statistika

Svētdien, 18. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Ventspils ostā konstatēts viens ar prāmi no Zviedrijas ieceļojošs Lietuvas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 15 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevs, Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trijiem Krievijas, trijiem Uzbekistānas, diviem Kazahstānas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vēl četriem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri  bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena uz Edinburgu izceļojošam Latvijas pilsonim, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem – vienam Lietuvas un vienam Gruzijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – trijiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Polijas, vienam Vācijas un vienam Turcijas pilsonim.

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv