Statistika

Pirmdien, 18. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 80 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 34 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Bulgārijas pasi, kā arī viens Moldovas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Moldovas transportlīdzekļa vadītāja apliecību  Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Kriminālprocesu ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Silenes un Lidostas „Rīga”   robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas, vienam Uzbekistānas un vienam Īrijas pilsonim,  jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Azerbaidžānas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Uzbekistānas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 18 personām – deviņiem Uzbekistānas, četriem Igaunijas, četriem Lietuvas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 27 personām – četriem Krievijas, četriem Latvijas, trīs Baltkrievijas, trīs Lietuvas, diviem Moldovas, diviem Igaunijas, diviem Kazahstānas, diviem Kirgizstānas,  vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Rumānijas, vienam Serbijas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv