Statistika

Piektdien, 2. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 32 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 4 ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Uzbekistānas, jo ārzemnieku sniegtā informācija par uzturēšanās mērķi un apstākļiem nav ticama un ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieki radīs nelegālās nodarbinātības riskus, un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 12 ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti astoņi Uzbekistānas un divi Moldovas pilsoņi, un vien Ukrainas un viena Ķīnas pilsone, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Moldovas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Moldovas, diviem Serbijas, vienam Melnkalnes, vienam Polijas, vienam Vācijas, vienam Igaunijas un vienam Latvijas pilsonim.

 

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv