Statistika

Otrdien, 26. aprīlī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 30 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Ventspils ostā un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis un viens no Lielbritānijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. Abi vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Azerbaidžānas un vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram  nebija derīgs ceļošanas dokuments. Personai liegta izceļošana no valsts.

 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – sešiem Krievijas, trīs Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Beļģijas un vienam Bosnijas un Hercegovinas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv