Statistika

Svētdien, 28. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas un Vientuļu robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Grebņevas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, viens Ukrainas, viens Gruzijas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas ) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Edinburgu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 29 personām – sešiem Latvijas, pieciem Krievijas, pieciem Baltkrievijas, četriem Moldovas, trīs Ukrainas, diviem Kazahstānas, diviem Kirgizstānas, vienam Grieķijas un vienam Rumānijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv