Statistika

Piektdien, 29. aprīlī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Krievijas un vienam Armēnijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam  liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijās. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanas nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktos konstatēti četri Uzbekistānas, viens Tadžikistānas un viens Gruzijas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās termiņš, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram  nebija derīgs ceļošanas dokuments. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – diviem Igaunijas, diviem Lietuvas, diviem Ķīnas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – trīs Latvijas, trīs Krievijas, trīs Baltkrievijas, trīs Lietuvas, diviem, vienam Serbijas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv