Statistika

Trešdien, 3. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekam

Terehovas, Ventspils nodaļas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un diviem Sīrijas Arābu Republikas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas, divi Krievijas un divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma  noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ukrainas un Gruzijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Somijas, vienam Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 29 personām – astoņiem Baltkrievijas, sešiem Latvijas, četriem Igaunijas, trīs Krievijas, diviem Vācijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Polijas, vienam Somijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv