Statistika

Sestdien, 3. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Armēnijas pilsonim un vienai Baltkrievijas pilsonei, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.  Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Gruzijas, viens Kazahstānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma vai vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem -  vienam Zviedrijas, vienam Lietuvas un vienam Lielbritānijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – 10 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Kazahstānas, diviem Uzbekistānas, vienam Krievijas, vienam Serbijas, vienam Vācijas un vienam Lietuvas pilsonim.

 

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv