Statistika

Piektdien, 3. jūnijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekam

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Moldovas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Tadžikistānas pilsonim,  jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas kā arī vienam Gruzijas  pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, viens Ukrainas un viens Azerbaidžānas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus ( nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Azerbaidžānas  pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām –  pieciem Lietuvas, trīs Igaunijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām –  sešiem Krievijas, pieciem Baltkrievijas, pieciem Latvijas, vienam Lietuvas  un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv