Statistika

Svētdien, 4. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti trīs ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību un viens Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Krievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, savukārt Ventspils nodaļā, veicot pasažieru profilēšanu, konstatēts viens Lietuvas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Lietuvas Republikas identifikācijas karti. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Kriminālprocesu ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas, viens Baltkrievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Dubaiju izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nav derīga ceļošanas dokumenta (mainīts uzvārds), savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas nepilsonis, kuram nav derīga ceļošanas dokumenta (reģistrēts kā nozaudēts vai zagts). Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Uzbekistānas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – pieciem Krievijas, četriem Latvijas, trīs Baltkrievijas, diviem Moldovas, diviem Ukrainas, diviem Latvijas, vienam Igaunijas un vienam Rumānijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv