Statistika

Pirmdien, 5. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieku sniegtā informācija par uzturēšanās mērķi un apstākļiem nav ticama un ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieki radīs nelegālās nodarbinātības riskus, vienai Moldovas pilsonei, jo ārzemniecei nebija  derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vēl vienam Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.  Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Azerbaidžānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Uzbekistānas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Vācijas, trīs Krievijas, diviem Ukrainas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Izraēlas, vienam Gruzijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Tadžikistānas, vienam Uzbekistānas, vienam Moldovas un vienam Latvijas pilsonim.

 

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv