Statistika

Sestdien, 5. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 63 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 16 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Armēnijas un diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Austrijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl sešiem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Silenes, Terehovas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, divi Gruzijas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Gruzijas un vienam Vācijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 29 personām – 13 Baltkrievijas, sešiem Latvijas, trīs Kirgizstānas, diviem Kazahstānas, diviem Ukrainas, vienam Moldovas, vienam Polijas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv