Statistika

Otrdien, 6. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā aizturēts viens no Mančestras ieceļojošs Latvijas pilsonis. 1997. gadā dzimušais vīrietis, lai nodrošinātu ar brīvības atņemšanu saistīta soda izpildi, kopš 2020. gada oktobra atrodas policijas meklēšanā. Latvijas pilsonis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Aizturēts Ukrainas pilsonis ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā uz aizdomu pamata par viltotas Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecības izmantošanu aizturēts Ukrainas pilsonis. Veicot dokumenta ekspertīzi, viltojums apstiprinājās. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Persona ievietota Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā konstatēta viena Krievijas, viens Moldovas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem – diviem Igaunijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – pieciem Krievijas, trīs Baltkrievijas, trīs Kirgizstānas, trīs Ukrainas, trīs Latvijas, diviem Moldovas, vienam Lietuvas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

 

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv