Statistika

Ceturtdien, 8. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 32 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā aizturēts viens no Edinburgas ieceļojošs Latvijas pilsonis. 1998. gadā dzimušais vīrietis, lai nodrošinātu ar brīvības atņemšanu saistīta soda izpildi, kopš šī gada novembra atrodas policijas meklēšanā. Latvijas pilsonis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas, vienam Baltkrievijas un vienam Armēnijas pilsonim, jo  ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Moldovas, viens Krievijas un viens Gruzijas pilsonis, kuri  bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem – vienam Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – pieciem Baltkrievijas, diviem Igaunijas, vienam Kazahstānas, vienam Uzbekistānas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Latvijas pilsonim.

 

Sagatavoja:

Kristīne Pētersone,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

tālr. 67075739

e-pasts: kristine.petersone@rs.gov.lv