Statistika

Piektdien, 9. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas trīs meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijā ieceļojoši Latvijas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā, savukārt Ventspils nodaļā konstatēts viens no Zviedrijas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā.  Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Baltkrievijas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Azerbaidžānas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam ASV pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā.  Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti četri Krievijas, trīs Uzbekistānas, viens Azerbaidžānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Uzbekistānas, vienam Igaunijas un vienam Gambijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – četriem Krievijas, četriem Latvijas, trīs Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv