Statistika

Sestdien, 1. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 21 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4342 cilvēks.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav, savukārt kopumā humānu apsvērumu dēļ šogad valsts robežas šķērsošana nav liegta 201 cilvēkam.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24  robežpārkāpēji, tajā skaitā:

•        Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Vientuļu, Pededzes, Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl pieciem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Kazahstānas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

•        Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena uz Londonu izceļojoša Latvijas pilsone, kuras dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 31 personai – 12 Baltkrievijas, četriem Latvijas, četriem Ukrainas, diviem Igaunijas, diviem Kirgizstānas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas, vienam Serbijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv