Statistika

Otrdien, 10. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpējus.

 

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

 

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

 

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Krievijas ID karti. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

 

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

 

Vientuļu, Grebņevas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl vienam Krievijas un Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

 

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kanādas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kanādas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta.

 

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena uz Edinburgu izceļojoša Latvijas pilsone, kurai dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – četriem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – četriem Lietuvas, trīs Ukrainas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv