Statistika

Otrdien, 11. aprīlī no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 29 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 1510 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 113 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 48 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Pāternieku, Silenes, Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas, vienam Krievijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pieciem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Krievijas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti seši Kazahstānas, viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – četriem Lietuvas, vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – sešiem Baltkrievijas, trīs Kirgizstānas, trīs Moldovas, diviem Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv