Statistika

Pirmdien, 11.decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas četru cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13810 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 48 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Dublinas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Ukrainas, vienam Moldovas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti pieci Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Tadžikistānas, diviem Uzbekistānas  un vienam Indijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām –  sešiem Baltkrievijas, trīs Armēnijas, trīs Moldovas, trīs Tadžikistānas, diviem Kazahstānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv