Statistika

Sestdien, 11. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 71 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13409 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 412 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas, viens Kazahstānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Igaunijas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – pieciem Baltkrievijas, trīs Uzbekistānas, diviem Vācijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kazahstānas, vienam Tadžikistānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv