Statistika

Pirmdien, 12. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 33 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3893 cilvēki. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 194 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Silenes, Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kirgizstānas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Tadžikistānas, diviem Vjetnamas, vienam Gruzijas, vienam Uzbekistānas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienam Igaunijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām – 11 Baltkrievijas, četriem Krievijas, diviem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Bulgārijas, vienam Izraēlas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Portugāles un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv