Statistika

Sestdien, 16.decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas sešu cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13853 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 36 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Ventspils nodaļā, veicot pasažieru sarakstu pārbaudi, konstatēts viens no Zviedrijas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl diviem Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Pāternieku, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Kazahstānas, divi Baltkrievijas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Lielbritānijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām –  sešiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, diviem Uzbekistānas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Serbijas, vienam Ukrainas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv