Statistika

Svētdien, 16. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 10 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4775 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 227 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekam nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl četriem Krievijas un diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas, Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Gruzijas un viens Kamerūnas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas un Kamerūnas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Stambulu izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija viena no vecāka, Latvijas pilsoņa, notariāli apliecināta piekrišana bērna izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četriem Lietuvas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – septiņiem Krievijas, četriem Moldovas, trīs Baltkrievijas, diviem Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Itālijas un vienam Kazahstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv