Statistika

Piektdien, 16. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti četri cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3964 cilvēki. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 194 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl trīs Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi astoņiem diviem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti seši Uzbekistānas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments reģistrēts kā zagts vai zudis). Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Igaunijas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – sešiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, trīs Krievijas, diviem Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Uzbekistānas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv