Statistika

Pirmdien, 17. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas septiņu cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4783 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 227 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 26 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 15 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Ukrainas un vienam Amerikas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl četriem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēti divi no Latvijas izceļojoši nepilngadīgi Latvijas pilsoņi (ceļo kopā ar māti), kuriem nebija notariāli apliecinātas, otra vecāka pilnvaras, bērna izceļošanai no valsts, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ).  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – trīs Baltkrievijas, trīs Moldovas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Rumānijas, vienam Serbijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv