Statistika

Piektdien, 17. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 16 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13547 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 52 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti pieci Uzbekistānas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 14 personām – trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, diviem Kongo Demokrātiskās Republikas, diviem Tadžikistānas, vienam Baltkrievijas, vienam Indijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – astoņiem Baltkrievijas, vienam Kazahstānas, vienam Lietuvas  un vienam Slovākijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv