Statistika

Otrdien, 18. aprīlī no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 26 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 1694 cilvēki.

Šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 125 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Dublinas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – trīs Tadžikistānas, diviem Igaunijas, vienam Krievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv