Statistika

Trešdien, 18. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 31 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas trīs meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis un viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Savukārt Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Visas personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Pededzes, Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Serbijas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Azerbaidžānas, vienam Uzbekistānas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas pilsonim un vienam Igaunijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku, Silenes un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Tadžikistānas, viens Ukrainas, viens Krievijas, viens Lielbritānijas un viens Izraēlas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Izraēlas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Igaunijas un vienam Kamerūnas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – trīs Baltkrievijas, diviem Kazahstānas, diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv