Statistika

Svētdien, 18. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 30 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 4004 cilvēki. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 194 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 63 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 31 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl četriem Krievijas, diviem Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, viens Ukrainas, viens Baltkrievijas, viens Kirgizstānas, viens Armēnijas, viens Lielbritānijas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Armēnijas un Lielbritānijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Tbilisi izceļojoši nepilngadīgi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – trīs Lietuvas, diviem Igaunijas, diviem Ukrainas un vienam Turcijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – 12 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Kazahstānas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Serbijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv