Statistika

Sestdien, 19. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 11 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5996 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 292 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 37 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Vientuļu un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl trīs Krievijas, vienam Ukrainas, vienam Uzbekistānas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Uzbekistānas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Lietuvas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – pieciem Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Moldovas, diviem Rumānijas, vienam Lietuvas, vienam Mongolijas, vienam Vācijas un vienam Čehijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv