Statistika

Otrdien, 19. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13857 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Gruzijas, viens Kazahstānas, viens Moldovas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Gruzijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Igaunijas un vienam Portugāles pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām –  trīs Latvijas, trīs Kazahstānas, trīs Moldovas, diviem Krievijas, vienam Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Ukrainas, vienam Vācijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv