Statistika

Trešdien, 19. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 60 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4862 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta deviņiem cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 236 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 75 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 44 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Amerikas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl diviem Krievijas un diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Pāternieki robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija notariāli apliecinātas otra vecāka pilnvaras, bērna izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – diviem Lietuvas, diviem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – 11 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Uzbekistānas, vienam Gruzijas, vienam Kazahstānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv