Statistika

Svētdien, 19. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 36 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13595 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti pieci Moldovas, viens Azerbaidžānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība četru Moldovas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Serbijas, diviem Uzbekistānas, vienam Bulgārijas, vienam Gruzijas, vienam Maķedonijas, vienam Vācijas, vienam Zviedrijas  un vienam Kirgizstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv