Statistika

Ceturtdien, 19.oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 116 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 11933 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 17 cilvēkiem.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 378 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 21 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot uzturēšanās mērķi un apstākļus, trīs Dienvidāfrikas republikas pilsoņiem un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanas atļaujas.  Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas, viens Lielbritānijas un divi Taizemes pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai personai

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viena uz Kutasi izceļojoša nepilngadīga Latvijas pilsone, kurai nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 25 personām – 11 Kongo, četriem Kamerūnas, četriem Indijas, diviem Gvinejas, diviem Vjetnamas, vienam Baltkrievijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – diviem Lietuvas, diviem Polijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kazahstānas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv