Statistika

Svētdien, 2. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 35 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4377 cilvēks.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav, savukārt kopumā humānu apsvērumu dēļ šogad valsts robežas šķērsošana nav liegta 201 cilvēkam.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 26 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas trīs meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga”, Pāternieku un Ventspils ostas robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijā ieceļojoši Latvijas pilsoņi un viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis kuri atrodas policijas meklēšanā. Visas personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Vientuļu, Pededzes, Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl pieciem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Kazahstānas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena uz Londonu izceļojoša Latvijas pilsone, kuras dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām - diviem Igaunijas, diviem Lietuvas un diviem Ukrainas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – septiņiem Baltkrievijas, četriem Uzbekistānas, trīs Krievijas, diviem Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv