Statistika

Piektdien, 2. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 19 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3679 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 63 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, septiņiem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas, vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 12 personām ­– sešiem Igaunijas, diviem Kirgizstānas, diviem Ķīnas, vienam Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām – 10 Baltkrievijas, pieciem Krievijas, četriem Moldovas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, vienam Izraēlas, vienam Ukrainas un vienam Īrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv