Statistika

Ceturtdien, 2. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Kirgizstānas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas, diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl vienam Ukrainas, vienam Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Uzbekistānas, viens Indijas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Indijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv