Statistika

Otrdien, 20. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 56 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 4067 cilvēki. Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta septiņiem cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 201 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 62 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 34 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl trīs Krievijas, diviem Ukrainas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Lielbritānijas un viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Lielbritānijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – vienam Somijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām – sešiem Baltkrievijas, sešiem Latvijas, trīs Moldovas, trīs Ukrainas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Gruzijas un vienam Kirgizstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv