Statistika

Trešdien, 20. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 104 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 8823 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 338 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Pededzes, Grebņevas, Terehovas, Vientuļu un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekam

Pāternieku un Lidostas “Rīga”   robežkontroles punktā konstatēti divi Uzbekistānas, viens Baltkrievijas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Uzbekistānas un Lielbritānijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens  no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas un vienam Kirgizstānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām –  četriem Krievijas, diviem Baltkrievijas, diviem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Kirgizstānas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv