Statistika

Piektdien, 22. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 99 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 9050 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 341 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Moldovas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Vientuļu robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekam

Pāternieku, Terehovas un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas, trīs Moldovas un viens Serbijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Moldovas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta septiņiem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju, kā arī divi uz Newcastle izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuriem piemērots drošības līdzeklis: uzturēšanās noteiktā vietā, aizliegums izbraukt no valsts.  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām –  pieciem Moldovas, trīs Krievijas, diviem Latvijas, diviem Baltkrievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Gruzijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv