Statistika

Svētdien, 23. aprīlī no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 16 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 1842 cilvēki.

Šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 137 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 31 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti divi Gruzijas un viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Gruzijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Stambulu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Turciju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Ukrainas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – četriem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv