Statistika

Piektdien, 24. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 17 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13688 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl četriem Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Uzbekistānas, viens Moldovas un  viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un viens uz Stambulu izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts.  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Uzbekistānas un diviem Lietuvas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – sešiem Baltkrievijas, trīs Moldovas, trīs Uzbekistānas, diviem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Bulgārijas  un vienam Kirgizstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv