Statistika

Piektdien, 25. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 127 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 6559 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 299 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Terehovas, Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi.  Vēl četriem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti seši Uzbekistānas, viens Krievijas, viens Tadžikistānas un viens Turcijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība  viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Igaunijas, vienam Lietuvas un  vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām – septiņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Kazahstānas, diviem Moldovas, vienam Serbijas, vienam Ukrainas, vienam Uzbekistānas un vienam Čehijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv